Pécs SEO
Masszázs - közérzet javító szolgáltatás

Fizikai közérzetet javító szolgáltatás

A masszázs szalonok és a masszőrök jelentős része a fizikai közérzetet javító szolgáltatóként jelenti magát. (Éppen ezért kicsit sántit is minden olyan reklám, önmegnevezés, hirdetés a weben, amely gyógymasszázst, terápiát ígér valamilyen nyavalya megszüntetése, gyógyítása irányába, hiszen az már a hivatalos gyógyító munka, az orvoslás hatókörébe tartozik általában.)

Ám akárhogy is állnak a hirdetések, mi, egyszerű polgárok is szeretnénk jól érezni magunkat és olykor megengedjük magunknak a luxust, hogy a masszázságyra feküdjünk egy kis ellazulásért, testi-lelki nyugalomért.
Választék bőven van, hol kövekkel, hol finom aromákkal, hol finomnál finomabb mozdulatokkal, zenével, esetleg hangtálak finom zengetésével ígérik a hőn áhított ellazulást.
Svéd masszázs, vagy ázsiai thai masszázs lesz-e nekünk jó? Vagy csak simán egy hát- és vállmasszázst kérjünk, vagy a talpmasszázs jótékony hatásában bízzunk inkább?
Számos kérdés vetődik fel a páciens oldaláról.

Masszázs és SEO

A szolgáltatást igénylő polgár elsőrendűen a weben illetve ismerősei révén, vagyis szóbeszéd marketingen keresztül tájékozódik. Ha barátnőnk, Julcsi x helyen maximális elégedettséggel esett át izmai gyömöszölésén, akkor mi is hallgatni fogunk rá, s irigységünk előbb-utóbb belőlünk is szolgáltatást igénybe vevőt fog faragni és Julcsi lelkesült beszámolója masszázsba fog torkollni.

Az a masszőr vagy masszázs szalon, amelyiknél még nem jelentkeztek tömegesen a Julcsik, a webre kénytelen hagyatkozni. Aki a Googleban tájékozódik, az nyilván az első találatok közül fog választani. Ehhez pedig honlap, méghozzá erős SEO-val, azaz keresőoptimalizálással támogatott webszájt szükségeltetik.
Persze nem mindenhol!
Minél nagyobb a város, elvileg annál nagyobb a kínálat és így a verseny is. Magyarországon a többi városhoz képest Budapest nagyságrendekkel erősebb piacot, sokkal erőteljesebb versenyt jelent.
Persze ez nem jelenti azt, hogy például Pécs ne vollna egy kiérlelt versenyhelyzetben. Kérdés persze, hogy egy ekkora méretű piac képes-e kitermelni egy egészséges méretű nyereséget a verseny kiélezéséhez, a nagyobb méretű piaci torta kihasításához.
SEO-ban utazóként én most ezt figyelem: Masszázs Pécs.

***

A szolgáltatás fogalmáról korábban a blogban:
Választékból válogatás a szolgáltatások piacán

és másutt:
A SEO mint szolgáltatás

és még egy kis közérzet javítás: