Lenni vagy nem menni járvány idején

Ma erősen gondolkoztam, menjek - ne menjek nyugdíjas kedvezménnyel parkolóbérletet venni dühöngő járványkor a pécsi Biokomhoz, vagy ne.
Délelőtt olvastam a weben, hogy mára, csúcsot döntve, több mint húszezer covidost regisztráltak és mindenütt tovább nő a szennyvízben a vírus örökítőanyaga.
Online csak a teljes árú parkolóbérletet lehet elintézni a Biokom honlapja szerint, tehát a nyugdíjas autótulajdonos is fáradjon be sok száz másik polgárral együtt, s ha szerencséje, jó FFP2-es maszkja és erős immunrendszere van, talán még tényleg szüksége lesz a parkolóbérletre az év hátralévő részében.

 

Korszerűség

Odabent a Biokomnál jeleztem az amúgy kedves maszkos hölgynek, hogy nincs rendjén ez az eljárás, olyan kis primitívnek érzi az ember egy olyan korban, amikor mindent átsző a számítástechnika.

Jelezte, ő nem felelős a kérdésben, de úgy látja, a visszaélések elkerülése érdekében szükséges a személyes megjelenés.

Egyszer régen az írkámon

Egyszer, úgy tizenöt évvel ezelőtt elterveztem egy több szintes online rendszert, amelyben a virtuális színházlátogatástól kezdve a vásárláson át az ügyintézésig sok minden szerepet kapott.
Azt gondoltam, ebben a városban, Pécsett megvannak a feltételei: műszaki főiskola; díjakat halomra nyerő marketingesek, korszerűségre törő kamara, korszerű ipari termelőegységek magas munkakultúrával, szépen iskolázott városi polgárság...

Na, az álmok helyett, járvány idején, bemegyünk oda, ahol tömegek fordulnak meg, és közben a pasasok többségének zsebében ott lapul egy mindent tudó okostelefon, átutalásra felkészítve és a dokumentumokat ábrázoló fényképek küldésének lehetőségével.

***

Ajánlok még pécsi érdekességeket a múltból:

Enyveskezű önkormányzat

Hogyan lehetne eladni Pécset és Baranyát?

Pécs: a helyi kedvezménykártya