A szabadsághoz kell a webseo?

Érdekes kísérletnek ígérkezik a weblib elnevezésű domainen futó magyar honlap. Célkitűzése szerint a web szabadságát érintő megoldásokkal foglalkozik a jövőben.
Olyan gondolatok jellemzik, melyek szerint a weben egy honlap által közvetített termék, áru, szolgáltatás csakis akkor lehet szabad, ha el is jut potenciális vásárlóihoz.
Márpedig ehhez több dolognak kell teljesülnie. Ezek közül az egyik fontos a web seo!

A webseo kifejezés - amellyel így, egybe írva is találkozhatunk - persze egy szűkített kifejezés, az eredeti angol nyelven így szól: Search Engine Optimization. Ezt SEO néven ismerjük és magyarul keresőoptimalizálásnak, Google optimalizálásnak és uram bocsá' web seo-nak tituláljuk.
Ezek a fogalmak persze a keresőmarketingen belül értelmezendők.

A klasszikus keresőoptimalizálás

A keresőoptimalizálás, SEO klasszikus menetét egy infografikán keresztül is megmutathatjuk.
Ehhez aligha kell kommentárt fűznünk, az ábráról minden lényeges mozzanat leolvasható.

webseo keresőoptimalizálás SEO duguláselhárítás

Web és szabadság

A web szabadságához az eszmék, információk szabad áramlása is hozzá tartozik. Ennek különleges formája a tudásvagyon megosztása, és a weblib oldalain ilyen törekvést,  példát is találunk.
Kíváncsian várhatjuk, hogy milyen további merész asszociációkkal találkozhatunk a honlapon!

Persze a szabadság nincs ingyen. A vállalkozásokban - amelyekről a blogban szó van - mindenütt a korszerű technika és technológia a jellemző.
Még az olyan nagyon régi szakmában is, mint például a duguláselhárítás, a csatorna tisztítás. Vessünk is rá egy pillantást: Kamerás csatornavizsgálat