Blog sorsok - a Gerilland

Talán valahol fenn az égben meg van írva a blogok és a bloggerek sorsa is.
Példának álljon itt az egykor blogpecs névre hallgató webegység sorsa.
Az idők azt igazolták, hogy ezen a domainen, amely egy magyar középváros néhány szereplőjének érdeklődédét vonzotta csupán, nem áll nagy jövő előtt a blog, bármilyen ragyogó tartalmak is fémjelezzék benne az aranyat, az ezüstöt és más, a gyémánt fényével csillogó dolgokat, de legfőképpen a bloggoszférára vonatkozó tudást és a Pécs városában történő dolgokat.
Menjünk a bloggal közösségbe, a közösségi térbe - és így tettem. Így lett a blog neve a blogpecs pont blog pont hu.

 

Ám volt nekem egy gerillamarketing blogom is az egykori blog-keltetőben, és amikor megszűnt a blogter és a freeblog blogszolgáltató ezt is átvittem a blog pont hu-ra.
Na, de minek ott kettő, amikor például a nolblogon nincs blogom. Nosza, átvittem

Igen ám, de hat évvel ezelőtt ott megszűnt a blogszolgáltatás, tehát irány a cafeblog.
De mit tesz Isten, alighogy megszáradt az "online tinta" a bájtokon, az a blogszolgáltató is bedobta a törölközőt - vagyis megint költöznöm kellett.
Így most a tartalom java a WordPress-nél, Gerilland néven fut. Illetve futott. Ugyanis egy év után már kellett volna a dollár a szolgáltatónak  - de én szűkmarkú valék, s inkább idehaza kerestem helyet a tartalomnak.

Keresőoptimalizálás

A blogszolgáltatók egyetlen esetet leszámítva (Cafeblog) sohasem adtak átirányítási lehetőséget. Blog, honlap költöztetésekor úgynevezett 301-es átirányítást érdemes kérni a Googletól!
Ennek az az értelme, hogy jelzi a keresőkirálynak, hogy valamit máshová tettünk át, méghozzá végleg, és kérjük, hogy az ide mutató linkeket szíveskedjenek szépen átadni az új helyre!
Ugyanis linkek nélkül egy-egy webegység elgyöngül, kiszakad a web korábbi láncolatából, egyedül marad, olvasók, partnerek nélkül.
Vagyis gyakorlatilag a keresőkben a nulláról indul.

Minderről, vagyis a keresőoptimalizálás, a SEO kérdéseiről itt olvashat, akit érdekel: Keresőoptimalizálás

Persze ez a blog is megjárta a hadak útját. A Bognár Stúdió honlap blogjaként működött aldomainen, aztán önálló életre méltóvá gyarapodott. Eleinte a nemzetközi SEO blog nevet viselte, de erre a kulcsszóra az idegen nyelvű, bivalyerős angol nyelvű szakmai blogok átvették az uralmat még a magyar nyelvterületre beállított keresőoldalakon is.
Tehát most a magyar keresőoptimalizálás szó is benne van a domain névben.
De ismerkedjünk meg a legújabb játékossal is.

Szolgáltató blog

A Jóljárok Magazin sokak előtt ismert. Ennek aldomainjén működő komplex blog most vált éretté arra, hogy saját domainen fusson. Ezer bejegyzés jellemzi közel húsz év múltán - ez elvileg jó induló pozíciót generálhat majd. Mert minden új domain a MOZ-nál jegyzett Domain Authority és Page Authority terepén 1-ről indul. Izgalmas lesz követni, hogy a számok mennyire gyorsan követik majd a bejegyzésszám nagyságából eredő erőt!?

***
A Gerilla Reblog blogból ajánlom:

Tippek keresőoptimalizáláshoz