A dugulás megelőzése a legolcsóbb módszer

Az otthonunk rejtett hőseinek számító csőrendszerekről szólva, nem tagadhatjuk, hogy a kényelmünkért dolgozó vízvezeték-hálózatoknak kiszolgáltatottak vagyunk. Az átlagos lakásban egyaránt megtalálható ivóvízellátó rendszer, használati melegvíz csővezetékei, különféle fűtési vezetékek, szennyvízelvezető csövek, és a csapadékvíz-elvezető rendszer tagjai mind-mind hozzájárulnak a mindennapi életünk kényelméhez. Ám ezek a csendes munkások is szenvedhetnek eltömődésektől, repedésektől vagy éppen benövésektől és főhet a fejünk a dugulások miatt.

A konyha és a fürdőszoba a két legnagyobb veszélyforrás

A konyhában a lefolyók különösen veszélyeztetettek, ahol az ételmaradékok, csontdarabok, zsír- és olajmaradványok, valamint a különféle apró tárgyak könnyen okozhatnak dugulást. Azok is, akik a fürdőszobában tisztálkodnak, mert a haj- és szőrszálak, körömdarabkák, valamint a különböző kozmetikumok lerakódásai komoly dugulások forrásává válhatnak.

A fürdőszobában a dugulás kísértetiesen leselkedik minden sarkon, beleértve a vízvezetékeket, csapokat, szerelvényeket, a kézmosó szifonját, a zuhanytálcát, kád lefolyót, bidét, vécét, padlóösszefolyót, bojlert és mosógép szerelvényeit. A vécé körüli dugulásokat gyakran a túlzott vécépapírhasználat, a vécéillatosító műanyag tartályok, különféle ételmaradékok, vagy éppen a rossz szokások, például a nem megfelelő anyagok a vécébe öntése okozza.

A dugulás bekövetkeztét látni és hallani is lehet

A dugulás kialakulása gyakran történik egyik pillanatról a másikra. A figyelmeztető jelek közé tartozik a lefolyó lassú átengedése, a bugyborékoló hangok és kellemetlen szagok, valamint a víz teljes megállása a lefolyóban.

A házilagos megoldásokon túl, ahol fontos, hogy az eldugulást okozó anyagokat ne öntsük bele a lefolyóba, léteznek hivatásos megoldások is. Olyan professzionális cégek, mint például a Világi Duguláselhárítás, amely Budapest területén és az autópályák mentén fekvő településeken is szolgáltatást nyújt, vagyis alapprofilja a duguláselhárítás.


A témát kiszélesítő írások: