műszaki ellenőr műszaki ellenőrzés gazdaság
A műszaki ellenőrzés honlapkép részlete


Nem minden kötelező dolog ad okot mérgelődésre! Így aztán nyugodtan leszögezhetjük: a műszaki ellenőrzés ténye és a műszaki ellenőr kötelező alkalmazása az építkezéseknél hasznos dolog.
A téma élenjáró honlapja, a Műszaki ellenőr a helyzetet így fogalmazza meg:

Műszaki ellenőrzés : A hatályos jogszabályok szerint bármilyen építkezéshez ahol több szakma (több vállalkozó) is képviseli magát kötelező a tulajdonosnak műszaki ellenőrt alkalmaznia. Ezt legtöbben egy újabb kötelező pénzkidobásnak tekintik, de egy jó műszaki ellenőr többszörösen is megkeresi a pénzét. 

 

A műszaki ellenőrzés centrumában áll:

Az Innotau Kft. tudja, mi az igazán fontos ebben  a műszaki témában. 25 éves tapasztalattal, felkészült mérnökökkel, például Józsa Péterrel áll az ügyfelek rendelkezésére. Illetve dehogy áll. Szemlét tart, kiszállást hajt végre, tervez, gondolkozik, ellenőriz - vagyis teszi a dolgát.
Vannak ügyfelek, akik csak a törvényi előírás miatt, szűk költségvetésben alkalmaznak műszaki ellenőrt.

Viszont mások sikerdíjjal foglalkoztatják az ellenőrző szakembert. Tőle elvárják, hogy a beruházó valóban a terveknek megfelelő anyagokkal, minőségben és időben végezze az építő munkát.
25 milliós építkezés fölött már érdemes egyéni megállapodást mkötni megrendelő és a műszaki ellenőrzést végző mérnök vagy vállalkozás között.
A legfelkészültebb cégek, mint az Innotau is felelős műszaki vezetést vállalnak, esetünkben például a  műszaki ellenőrzés, építész, gépész és elektromos terület felett.
Ahol kötelező az építkezésen e-naplót vezetni, ott az Innotau ennek terhét is leveszi az építő és kivitelező válláról.
***
Korábban a témában: 
Ernyőszolgáltatás: műszaki, energetikai szolgáltatások egy kézben