doctus gazdaság
A Doctus.hu fejléce


A doctus egy latin szó

Elő a latin szótárral és máris rá fogunk akadni a doctus szóra! Hogy nincs otthon vagy a munkahelyen latin szótár? Sebaj! Ott a Google, a mi barátunk és a Google Fordító, ha beütjük a szót a keresőlécébe máris megmondja: ez latin szó és magyarul műveltet jelent!
Higgyétek el, ez a lépésünk is egy műveltséget feltételező tettnek tekinthető, hiszen a korszerű műveltség alapja az internetes kultúra elsajátítása is. Tehát ahogyan van "poeta doctus" - ilyesmiről az iskolában bizonyára hallottál - akármelyikünk is pályázhat erre a címre!

 

A fenti, talán meglepő gondolatmenettel talán sikerült is a doctus honlappal előállt kísérlet lényegére tapintanom!

Doctusok csak humán műveltséggel lehetünk?

A kísérlet lényege tehát, hogy műszaki alapműveltséggel, állami iskolákban szerzett ismeretekkel, autodidakta módon elsajátított gondolatokra építkezve is lehet-e valaki művelt, intelligens kiválóság?
Lehet-e doctus-e a mérnök, a számítástechnikus, és ne vessetek meg érte, az internetező polgár?

A honlap több példát is felmutat. Ilyen teszem azt az, amikor elmondja, hogy nem éppen a legnagyobb presztizzsel rendelkező duguláselhárító szakma egyik vállalkozása pszichológiai felkészítésben részesíti a dolgozóit! Így azok a probléma vételekor, a kiszállás első pillanataiban a szorult helyzetben lévő ügyfél megnyugtatásával kezdenek!
Humánus megoldás, nem a WC-ből kiáramló szag vagy a matéria viszi a főszerepet, hanem az ember, a megrendelő. Nyugi, profik vagyunk, megoldjuk gyorsan, nem rombolunk, mert korszerű eszközeink vannak és a végén takarítunk, fertőtlenítünk, tisztább lesz a hely és illatosabb, mint a dugulás előtt.
Művelt megoldás - doctus a cég a javából!

A honlap itt érhető el: Doctus