autóbérlés keresőoptimalizálás honlap

Amikor a divat erőszakba fordul

A divatot meghatározó személyeket nem véletlenül hívjuk divatdiktátoroknak. Ugyanis az általuk képviselt pillanatnyi elképzelés szinte kötelező érvényűvé válik, akár szeretnénk, akár nem szeretnénk azt.
A divat persze valamilyen homályos össznépi elképzelésből is származhat, mint például az a napjainkban hódító "elvárás" a honlapok terén: minden mozogjon rajtuk!
Ez a metódus már korábban is élte egyszer aranykorát, a flash zenitjén, bár hamar kiviláglott, hogy a keresők szöveg alapúak, s így a flash-mozik erős hátrányból indultak a keresők tábláin (a SERP-ben).
Tehát az új divat szerint a honlap, a blog akkor jó, ha mozgás van rajta, valóságos mozi, de legalább egy erőteljes slide-show. A legfrisebb WordPress sablon (a Twenty Seventeen) is ez irányba erősíti megjeleníthetőségét.

 

Az Autóbérlés honlapja nem a moziról szól

Ám nem mindenki enged a mindenkori divat erőszakának.
Igen tanulságos, ha rátekintünk olyan, a design világában élen járó cégek honlapjára, mint mondjuk az Adobe vagy a Corel. Ezek a cégek igencsak képesek volnának a képpörgetésre, bravúros képmozgatásra, de mégsem teszik ezt a honlapjukon! Ugyanis eladni szeretnének, nem szórakoztatni!
De nézzünk is meg egy hazai példát!
A Bérautó Autóbérlés Budapesten elnevezésű frissített honlapján sincs mozgás (pedig a téma, a theme, a héj, a sablon vagy bárhogy is nevezzük, alapból - a divatot kiszolgálandó - ezt kínálja).
Viszont látunk egyszerű piktogramokat, amelyek könnyűvé teszik a látogató eligazodását, már ha autót szeretne bérelni valaki.
Könnyen eljut a bérelhető autók listájához, hamar eligazodik az árak és a feltételek terén. Ezt "felhasználóbarát" megoldásnak szokás nevezni, de valljuk be, hatékonysága miatt a szolgáltatás kínálójának is nagy barátja az ilyesmi.

autóbérlés keresőoptimalizálás honlap
Aki autót bérelne itt könnyen kiismeri magát


Divat-e az internet biztonsága?

A honlap egyébként https (SSL) elérést kínál, vagyis biztonságos csatornán üzemel. Ez is egyfajta diktátum hatása: a jövőben a Google előnyben részesíti az ilyen "megközelíthetőségű" honlapokat a keresőjében. Hogy a keresőkirály eme elvárása "divatdiktátoroskodás" vagy az internet biztonságát növelő közérdekű intézkedés-e, ezt döntse el ki-ki maga!

***

Autós téma ebben a blogban:
> Árnyalunk az Uber űberségén

Keresőoptimalizálás, SEO ebben a blogban:
> Keresőoptimalizálás: keress vele!

Ha többre kíváncsi a keresőoptimalizálás témájában:
> Keresőoptimalizálás