A vállalkozó autós dilemmája

Hát, itt állok a nagy dilemma előtt: vegyek cégautót, vagy béreljek? Vállalkozóként rengeteget utazom, Budapesten és vidéken is, ügyfelekkel kell találkoznom, új partnereket kell szereznem. Kell egy megbízható kocsi, ami komfortos és persze üzleti imázst is kölcsönöz. De vajon melyik a jobb megoldás?

Az autóvásárlás előnyei-hátrányai

Először is ott van a vásárlás. Lehetne venni egy új autót, mondjuk egy Škoda Octaviát, vagy egy Toyota Corollát. Biztosan jó lenne az érzés, hogy a sajátom, nem kell aggódni a szerződésekkel, a kaucióval. De ott van az a fránya összeg! Egy új autó komoly beruházás, ráadásul ott a fenntartás: benzinköltség, szervizelés, biztosítás, téli gumi… Nem is beszélve az értékvesztésről.

Az autóbérlés egyszerűbb lenne?

A bérlés talán egyszerűbb lenne. Nincs nagy befektetés, havonta fix díjat fizetek, amibe benne van a casco, a szerviz, a téli gumi. Ráadásul választhatok a legújabb modellek közül, akár benzines, akár elektromos autót is bérelhetek. De mi van, ha sokat kell utazom? Nem fogom túllépni a bérleti szerződésben foglalt kilométerkeretet?

Napok óta ezen agyalok, és most már kezdem látni a fényt az alagút végén. Talán a megoldás a magyar kisvállalkozások támogatása lenne. Bérelhetnék Budapesten autót egy hazai cégtől, mondjuk a Koala Autorenttől. Ráadásul két helyen is van irodájuk a városban.
Ők rugalmasak, személyre szabott ajánlatokat adnak, és tudom, hogy a pénzem magyar családoknál marad. A weben is könnyen elérhetőek. Autóbérlés.

Igen, ez a tuti! Holnap felveszem a kapcsolatot egy-két céggel, és megnézem, mit tudnak ajánlani. Biztos vagyok benne, hogy találok egy olyan megoldást, ami tökéletesen illeszkedik az igényeimhez és a büdzsémhez.

Végre lekerült a súly a vállamról! Már nem kell azon aggódnom, hogy hogyan fogok megbirkózni a cégautó fenntartásával. Most már csak az üzletre kell koncentrálnom, és tudom, hogy a megbízható autóm mindig ott lesz alattam, bárhová is utazzak.

És a legjobb az egészben, hogy ezzel a döntéssel nemcsak magamon segítek, de a magyar kisvállalkozásokat is támogatom.

***

Ajánlott tartalom: