Ami elromolhat, az el is fog romlani Murphy törvénye szerint, amit a kárpitos bútorok világának nyelvére úgy fordíthatunk: ami elkophat, az el is fog kopni. Ekkor jön képbe a kárpitozás témájának több honlapja, illetve a dilemma: kárpitost hívjunk vagy adjuk el, esetleg dobjuk ki a "roncsot".

 

A kárpitos bútorok szerepe a lakáskultúrában

A Remindbútor honlap ilyen meghatározással siet segítségünkre a meghatározás során:

"Otthonunk belső kialakításában és berendezésében fontos szerep jut a kárpitos bútoroknak. Hiszen amellett, hogy használati tárgyak, meghatározó enteriőr-formáló elemei is a lakásnak.
A szekrények, asztalok, székek és fotelek, zsámolyok, valamint heverők, egyéb ülő- és fekvőalkalmatosságok megjelenése nagymértékben befolyásolja a helyiségek hangulatát."

A laikus számára azért vannak buktatók!
Egy sötét bútorzat, amelynek tagjai, a kanapé, a fotelek, sőt a háttérben a szőnyegek és esetleg a falak színe is hajlanak a sötéttebb tónusok felé - elgondolkoztathatnak: ez itt most az elegancia pompája avagy a temetői hangulat leképezése?

Kárpitozás vagy új bútor a jó megoldás

De ugyancsak dilemma: vajon a kopott kárpit miatt a bútor kárpitozása avagy új kanapé, fotel, puff vásárlása lesz-e hosszabb távon a kifizetődő?
És milyen legyen az új kanapé, kanapéágy, kihúzható ágyneműtartós vagy szép lábakon álljon, esetleg most már ne is szövet-kárpittal vegyük hanem bőr kanapét hozzunk a házba?

Persze, ilyenkor jó volna szakember véleményét kikérni és erre van is módunk itt:
Re Mind Bt.
Telefon: +36 70 5907 407
Üzletvezető: Bokros Gábor
E-mail: bokrosgabor(kukac)gmail(pont)com

***

Rápillantásra ajánlom még: