A versenyző fogászati praxisok számára nem mindegy

Aki forgosvoshoz készül, annak esze ágában sincs arra gondolni, hogy a fogászatok, a fogorvosok számára ugyanúgy feladva a marketing lecke, mint minden más vállalkozás számára!
Vagyis profitot kell szerezni, ehhez páciensekre, tőlük bevételre kell szert tenni, és haladni is kell a korral a berendezéseket, az eszközöket, a fogorvosi anyagokat illetően. Sőt, olyan körülményeket kell teremteni, amelyek eltérnek a klasszikus közellátás, sőt a konkurencia színvonalától is.

 

Fogorvosok versenyben

De az igazán kemény verseny színtere a XXI. században az internet, hiszen egyre inkább hálózati társadalomban élünk.
A magyar fogorvosok egy része határokon messze túl élő pácienseket is kiszolgál, de ehhez a többi kelet-európai fogászati klinika, magán fogorvos konkurenciáját kell legyőznie.
De olyan nagyvárosban, mint Budapest, szintén nem egyszerű ebben a kőkemény marketing háborúban helytállni!

A weben zajló verseny során olyan "aprósásogat" kell ismernie a fogorvosnak vagy marketingért felelős praxis menedzserének, mint a címben feltett kérdés: vajon fogászatot vagy fogorvost keres a potenciális páciens a weben.
Válaszoljunk is most erre a kérdésre, a Google Trends eszközével:

fogorvos fogászat egészség
A Google Trends szerint az elmúlt egy esztendőben többen kerestek a weben fogorvost, mint fogászatot​​

Ám itt jön a csavar a történetbe. SEO szakember számára - lám érdemes a fogorvosoknak is SEO, azaz keresőoptimalizáló szakembert alkalmazni - egy további tábla elárulja, hogy míg vidéken valóban ez a helyzet, addig a fővárosban pont fordítva történnek a dolgok. A jó budapestiek inkább fogászatot keresnek nagyobb számban. Nézzük csak:

fogorvos fogászat egészség
Budapesten a fogászatot keresi a nép, miközben mindenhol máshol a fogorvos szót írják a Google keresőmezőbe


A páciensek "megszerzése" olykor ilyen apróságokon múlik! Érdemes tehát a SEO és/vagy a szolgáltatásmarketing témájában is szakembert felkérni.

***
Ha több ilyen "ínyencség" is érdekli a fogorvoslás világából:
Fogorvos