1.)

Ugyan meddig élsz vissza, Catilina, még a türelmünkkel? Meddig űz még eszeveszett dühöd gúnyt belőlünk?
M. T. Cicero

Rettenetes átok lehet azon a középszerű nőszemélyen, aki várost, sőt talán országot vezető politikusnak képzeli magát, s ábrándja kergetése közben a múltjáról – tudnillik egy tizenkét és fél milliós sikkasztásért felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték – elfeledkezett.
A politika lendülete is figyelmen kívül hagyta a már az önkormányzati választáskor köztudott, facebookon is közzétett polgári vélekedést, hogy talán makulátlan múlttal is lehetne képviselőt ajánlani a jámbor pécsieknek.

 

Alighogy az ábrándokkal vert asszony képviselővé lépett elő, facebook oldalán nagy ívű megállapításokat tett az országos és helyi politikát is magához ölelve a 2014-es őszi tüntetésekkel kapcsolatban :

“Ma az igaz, nemzetét féltő magyar ember tudatosan, higgadtan, felkészülve néz szembe az ellenséggel. Az utca jelenleg csak a gyarmatosítók és kiszolgálóik, a hazaárulók játszótere.”

Pécs politika közélet FIDESZ Fodor Ibolya
Lehazaárulózott pécsi tüntetők


Finom, magyaros dolognak gondolhatta néhány ezer pécsi és sok tízezer magyar polgár lehazaárulózását, de aligha hiszem, hogy sok olyan önkormányzati képviselő lehetne Magyarországon, aki miatt jeges esőben is utcára vonul a nép, aki miatt névre szóló facebook fiókot üzemeltetnek, aláírást gyűjtenek, hogy a méltatlanná vált képviselő eltávolítását követeljék. Márpedig Fodor Ibolyával, mert róla van szó, mindez megesett!
Fodor kijelentése messze túlszárnyalta az őt jelölő párt hivatalos álláspontját, hiszen a szintén interneten meg-megnyilatkozó Deutsch Tamás is csupán “büdösbogarakról” beszélt ugyanazon tüntetők kapcsán. (És ez tőle szinte már dicséretnek számít.)

2.)

Jó játék a laptopkábel, 
főleg, ha még nem lopták el.
Varró Dániel

A lassan Pécs emblémájává lett politikust továbbra is zűrös gazdasági ügyek fonják körbe. Mint ahogy 2015 májusában az Origo is beszámolt róla, “közmunkára ítéltek dolgoznak a képviselő új lakásában.”
De ha ennyi nem volna elég, a munkahelyi retorzióval való fenyegetés sem hiányzik a merész politikusi álmokat szövő politikusasszony palettájáról.
Botrányainak száma, amelyekkel az esti televíziós híradókat rendszeres visszaesőként kitölti immár lenyűgöző. Az RTL tudósítójának lemajmozását a mostani friss megnyilatkozása, a köztiszteletben álló Nagy Erzsébet szakszervezeti vezető bazári majomnak titulálása követte.

Nagy teher lehet ez a nőszemély a FIDESZ számára is, amely párt Fodort jelöltként támogatta, s bár annyit elértek, hogy a saját kreálmányuk kilépett a frakcióból, de az egyéni képviselőségéről nem mondott le.

A pécsi közgyűlés kétszer is nekifutott Fodor Ibolya leváltásának, de a jeles testület nem jutott dűlőre.
Mindeközben Fodor nem jár be a közgyűlésre, viszont a pénzét felveszi.

3.)

Te lásd meg, ó sors, szenvedő hazámat
Kölcsey Ferenc

Az ember elhűlten figyeli ezeket az eseményeket és értetlenül szemléli, miként történhet mindez folyamatosan tízmillió ember szeme láttára, Pécs városának anyagi és erkölcsi kárára. Miféle delejes erők tartják életben ezt az esztelen helyzetet?
Persze, jobb kérdés volna a cui prodest, vagyis kinek használ.
A válasz meglepő módon: senkinek.
Hát akkor?
És akkor ráébredünk, a változás elkerülése itt az érdek, amely a helyén tartja Fodor Ibolyát. Ugyanis távozásával új választásra kerülne sor, s aligha lehet biztos benne a FIDESZ, hogy újra az ő jelöltjét támogatná az istenadta nép. Ezért gyöngülnek el a fideszes kezek és érvek, ha Fodor elzavarására terelődik a szó!

***

A témához kapcsolódó írás:

- A Fodor Ibolya dráma

Még Pécs: